inflyttningsfest


Idag var det inflyttningsfest hos en av mina gamla kompisar. Det var många där, både gamla och inte så gamla bekanta, vilket var väldigt trevligt. Kompisen (vi kan kalla honom Daniel), som bodde i lägenheten, blev såklart fullast av alla. Vilket ledde till att han lite skämtsamt ville slåss med en annan kompis på festen. Visst. Ut på gatan och dom började dansa runt varandra. Lite småsparkar utbyts, inget allvarligt dock. Löjligt, egentligen.

En bil kommer, och leken avbryts genast för att bilen ska komma förbi. Såklart är det en polisbil, som också stannar. Konstapeln frågar vänligt hur det står till och vad vi pysslar med, och vi svarar sanningsenligt att vi lattjar lite med varandra. God ton hålls, ända tills...

Tills Daniel kommer fram till andra sidan och frågar om hon inte ska komma ut och få lite stryk. (Inte ordagrant, men nästan.) Detta gillade inte poliskonstapeln, och hon hoppar ut ur bilen och ger Daniel en riktigt ordentlig utskällning ("Det var tamejfan det dummaste jag någonsin hört".), säger att det är tur att hon inte stoppar honom i fyllecellen och skickar in honom i lägenheten med svansen mellan benen. Daniel är ingen stor kille i vanliga fall, men så liten har jag aldrig sett honom innan. Det var en riktigt imponerande utskällning.

Polisdamen ber oss se till att han hamnar i säng så han kan sova av sig, och sticker sedan iväg. Daniel kommer ut igen efter en liten stund, kaxig som fan, och tjatar om hur feg polisen vart mot honom och hur han lätt hade kunnat ta henne. Jävla dumhuvud. Vi ser en bil komma körandes igen, från motsatt håll, och säger till Daniel att polisen är på väg tillbaka. Naturligtvis så blir han tyst direkt och svansar tillbaka in i lägenheten. Hoppsan, det var visst inte polisen. My bad.

Daniel brukar försöka hävda sig när han är full, vilket lett till att han ibland sagt och gjort saker som han inte bör, och detta var ett praktexempel på hur det brukar spela ut sig. Han gör något idiotiskt korkat och kommer undan. Personligen så hade jag nog velat se honom hamna i fyllecellen ikväll, bara så att han förstår att det han gör i fyllan faktiskt får konsekvenser. Värre saker kan faktiskt hända. Nästa gång så tar kanske någon hans fylleidiotier på allvar.

Visst är det lämpligt att Daniels sambo är en soon-to-be bartender?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0