mat

Han vaknade tidigt denna dag, runt 12-snåret på förmiddagen, och kände en väldig hunger. Han tänkte att det var för tidigt att äta middag, så han bet ihop och inväntade lämplig middagstid.

När klockan närmade sig 2 så började han med att skära isär en broccolibukett, som han sedan lade i en gratängform. I sagda gratängform lade han också i grön sparris, en uppdelad paprika, champinjoner, och sist en handfull körsbärstomater. Han använde pepparkvarnen på hela kalaset, saltade lätt och strödde även lite torkad vitlök och oregano på det. Avslutningsvis strilade han olivolja över grönsakerna för att allt skulle marineras ordentligt.

Ugnen var nu uppvärmd. Han lade en foliebit över formen och stoppade in den i ugnen. Efter 20 minuter tog han bort foliebiten för att grönsakerna skulle få lite härlig grillyta, och han stängde av ugnen efter ytterligare 10 minuter. Han lät dock formen ligga kvar i ugnen på eftervärme. Nu var det dags att steka oxfilén.

Han hade pepprat generöst över köttbiten tidigare. Plattan var förvärmd, och han hällde smöret i stekpannan. När det slutat bubbla lade han i köttbiten och började steka. Han gillade när köttet var medium rare, så han stekte inte det alltför länge. När han ansåg att köttet var färdigstekt lade han biten i en foliebit för att låta det vila. Efter 3 minuter tog han ut grönsakerna från ugnen, lade upp det på en tallrik tillsammans med oxfilé-biten. Som pricken över i:et så lade han en generös klick med crème fraîche (franska örter) vid sidan av alltihop.



Det var en mycket välsmakande middag, tyckte han.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0