ännu en mästare borta

"People disappear every day."
"Every time they leave the room".
image5

Michelangelo Antonioni
1912-2007

Vila i frid.

mästaren är död

"Ingenting undgår mig. Ingen undgår mig."
image4

Ingmar Bergman
1918-2007

Vila i frid.

tröttast inom en kilometers radieStår här på jobbet, cirka en halvtimma kvar tills jag går av. Och imorgon samma tid så är det cirka en halvtimma kvar tills min semester börjar. Jobbveckan har vart tuff, men det hjälper att tänka på vad som väntar; två veckor av fullkomlig lättja. Trist som fan att min chef har slutat när jag kommer tillbaka, men jag tänker positivt; det är ännu inte bestämt om han kommer försvinna helt från arbetsplatsen. Jag håller tummarna.

Hotellet är fullt av italienare. Det regnar ute. Vill hem nu.

att slåss mot väderkvarnarJag finns lite överallt på nätet. I ett av nätets alla hörn finns det ett community som kallas dvdforum.nu, där det oftast diskuteras film och tv-serier. Eftersom detta sammanfaller perfekt med mina intressen så brukar jag läsa dess forum dagligen. I detta forum finns det även en off-topic-avdelning, där allt mellan himmel och jord diskuteras. Det är här denna historien börjar.

En användare vid namn weström blir via sin blogg kontaktad av en författarinna vid namn Lena Holfve. Anledningen till att hon tar kontakt med weström beror på att han i sin blogg nämnt att han har illustrerat ett omslag till en kortfilm vid namn "Älska lagom", vilket också råkar vara namnet på en av Lenas böcker. Hon hävdar bestämt att denna titel är hennes intellektuella egendom, och kräver, med hjälp av hot om böter och fängelse att han ska ta bort texten från sin blogg där det står att han illustrerat omslaget till "Älska lagom". Kortfilmen, alltså.

Nåväl, weström tar hjälp av oss i off-topic i denna tråden, där de flesta skrattar åt Lenas försök att skrämma weström till underkastelse, och lyckas efter ett tag påverka Googles sökindex till den grad att om man då sökte på "Lena Holfve" så hamnade tråden på tredje plats under sökresultatet. En del redigerade bilder dyker även också upp i tråden med den enda bilden som kan hittas på nätet på Lena Holfve. Roligt.

Det tog ett tag, och Lena försvann ur forumets medvetande. Cirka en och en halv månad senare dyker Lena själv upp som medlem i forumet, och har dessutom skickat mail privat till alla som deltog i tråden, däribland jag själv. I brevet hävdar hon att forumets moderatorer bedrivit hetskamp mot henne själv, vilket naturligtvis inte stämmer. Hon fortsätter senare med att kopiera in skyddad information i tråden från användarprofilerna på de som skriver till henne, däribland jag själv. Dessa uppgifter inkluderar mitt fullständiga namn, e-postadress, yrke, hemort och ålder, vilket har inget med diskussionen att göra.

Tråden stängs på grund av Lenas övertramp, och hon skriver inget mer i forumet. En månad senare dyker en artikel upp i Dagens Media som handlar om att Lena stämmer Mediaprovider, företaget som idag äger dvdforum.nu. Anklagelsen är personangrepp. I artikeln hävdar Lena att hon nekats inträde i forumet, vilket är en ren lögn, och avslutas med ett fruktansvärt roligt citat:

Varför tror du att de som skriver i forumet är så upprörda på dig?
- De hatar upphovsrätt. De är förmodligen fildelare allihop.

Nämnde jag att Lena har en... hrm, unik slutledningsförmåga?

Just det, det är just därför vi är så upprörda. Det faktum att du hoppade på först weström, sedan dvdforums medlemmar och publicerade känsliga uppgifter har absolut inget med saken att göra. Nej, vi hatar upphovsrätt och är fildelare hela bunten. Ska jag vara helt ärlig så stämmer det in på mig. Japp, jag är fildelare. Varje morgon när jag jobbar så delar jag ut fil till frukosten till cirka hundra hotellgäster. Eller du kanske menade något annat? Tala klarspråk, Lena. Det bör nämnas att Lena senare dementerar att hon någonsin sagt ovan nämnda citat. Varför stämmer hon då inte Dagens Media, eller kräver att en rättelse publiceras? Hon ser ju bara dum ut om hon kopplas ihop med något så idiotiskt korkat som detta citat. Det bör också nämnas att dvdforum har ett nära samarbete med filmbolagen, som mer än gärna skickar dvd-filmer till sidan gratis så de kan recenseras. Lite dumt om det vore sant att vi alla hatar upphovsrätt och fildelar, i den bemärkelsen Lena menar.

Vill ni veta mer om hela denna soppan så kan ni läsa kommentarfältet på Dagens Media-artikeln, samt en alldeles utmärkt beskrivning av händelserna skriven av Mattias Lönnqvist på hans blogg. Jag råder er verkligen att läsa igenom den, eftersom Mattias är en mycket bättre skribent än jag själv, och han har haft direkt kontakt med Lena Holfve och hennes gäng. Texten är också väldigt rolig, speciellt stycket om Lenas IP-adress. Det finns mycket mer att läsa om detta. Faktum är att hela historien är så fruktansvärt bisarr, vilket är en av anledningarna till att jag valt att skriva detta inlägg. Allt för att "skydda" titeln på en 26 år gammal bok som jag, eller någon jag känner, aldrig hört talas om. Avslutningsvis så vill jag bara säga att det är häpnadsväckande hur ofta Lena Holfve, enligt henne själv, lyckas bli missförstådd, särskilt med tanke på att kvinnan är en publicerad författare. Klarspråk i skrift är tydligen inte hennes starka sida. Dags att gå i pension, kanske?
Älska lagom på er.

välkommen hitHejsan, och välkommen till min svenska blogg. Har blivit lite trött på blogspot, och, ärligt talat, på att skriva på engelska. Även om jag är typ nästan bäst i Sverige på det engelska språket (blygsamheten själv, det är jag det) så märker jag att jag trots allt har mina begränsningar när det gäller att uttrycka sig på engelska. Jag kommer nog fortfarande att uppdatera blogspot-bloggen, fast inte lika ofta.

För er som inte vet vem jag är, så heter jag Ricard, och jobbar som hotellreceptionist i Värnamo. Har jobbat som det i ca 8 månader i skrivande stund. Jobbar natt, och trivs kanon med det, mycket tack vare min chef. När jag jobbar, så gör jag det helt ensam. Frihet under ansvar, kallas det visst. Tur att jag är så ansvarsfull, haha.

Jag bor i Värnamo med min flickvän och hennes katt Sissi. Flickvännen jobbar som kassör, och Sissi jobbar som flugätare. Vi har bott under samma tak i ungefär 5 år. Sorry, girls.

När jag inte jobbar så försöker jag umgås med mina vänner. Det är tyvärr svårt när man jobbar natt, men man försöker. Jag älskar film. Jag har många filmer. Hur många vågar jag inte räkna. Säkert tillräckligt många för att fylla ett antal Billy-hyllor. Synd att jag bara har en hylla. Tv-serier är också en höjdare, där jag har många favoriter just nu. Jag gillar också tv-spel, och hoppas på att få råd till ett Playstation 3 efter sommaren. Tills vidare så får jag nöja mig med min Playstation Portable och Playstation 2.

Vill ni veta mer om mig så finns det massor att läsa på min gamla blogg. Adressen dit är elgeesthoughts.blogspot.com. Vi hörs snart igen.

RSS 2.0