skitdator del 10

2008-09-29 har kommit och gått. Inget leveransbesked. Jag ska nog släppa mina förhoppningar om att få datorn denna veckan. Det är sundast så.

Var hemma och åt hemma hos mina föräldrar och åt igår. Dom har köpt en dator från samma ställe som jag. Deras dator var knäpptyst. Seriöst. När jag satte mig vid den trodde jag att den var avstängd, för skärmen hade åkt in i vänteläge. Icke. Datorn jag har hemma låter värre än dammsugaren hemma. Värre än min Xbox 360. Och den är högljudd.

Jag tvivlar på att den nya datorn kommer vara lika tyst som mina föräldrars, eftersom den har lite mer kräm i sig. Fast det lär nog inte låta lika högt som den jag har nu. Vi får helt enkelt se.

Såg Labyrinth med David Bowie och Jennifer Connelly igår också. Eller ja, nästan hela. Den var jävligt konstig. Men Bowie var grym, som alltid. Älskar hans sätt att betona vissa ord. Och hans bollsinne. Försökte leta fram ett klipp på scenen med kristallbollen, men hittade bara en våldtagen video med en jobbig låt som ersätter allt annat ljud. Det får duga. 25 sekunder in i klippet:


gubbjävlarnaNote to self; ska inte lova något på bloggen i fortsättningen. Om jag lovar något så får jag av någon konstig anledning inte lust att göra det. Så löftet jag gav sist var mitt allra sista. Jag lovar.

Fan också.

Jag ska ändå berätta berättelsen om de tre gubbjävlarna.

Den första gubbjäveln har jag redan berättat om i min tidigare blogg, men jag kör den en gång till. Detta var samma gubbe som jag drömde om i mitt tidigare inlägg. Jag var ute och cyklade, och var tvungen att cykla över till andra sidan, där det inte fanns något cykelspår. Egentligen får man inte cykla där, men det är få som orkar bryr sig. Några meter fram går det en gubbe mot mig, och jag försöker svänga mot det håll med mest utrymme så att jag inte kör på honom, men gubben flyttar sig så att jag ändå är på väg rakt mot honom. Jag svänger åt andra hållet, han ställer sig fortfarande i vägen. Gubbjäveln försöker alltså medvetet bli påkörd.

Jag kommer upp precis framför honom, och då tränger han ut mig mot träden som finns mot vägkanten och jag är nära att tappa balansen och ramla av. "Ursäkta mig", säger jag lite försynt, och då svarar gubben "JA, URSÄKTA MIG! Det är ingen cykelbana på denna sidan!". Jag blev helt förstummad. Han kunde med lätthet bara skitit i mig och låtit mig cykla förbi utan några problem, men istället riskerar han både att skada mig och sig själv genom att bete sig som en jävla idiot. Även om jag stannat och slängt käft med honom så tvivlar jag att det hade gjort någon skillnad. Vissa idioter kan man bara inte argumentera med.

Gubbjävel nummer två träffade jag på min allra första formella jobbintervju. Jag var nervös som fan, men ändå lite smått peppad inför intervjun. Jobbet var ett säljyrke, och jag ville väldigt gärna ha jobbet. Innan intervjun börjar så skakar vi hand, och mitt första intryck av denna mannen var "rövhål". Bakåtslickat hår, typ 35 år, överviktig, flashiga kläder. I engelsktalande länder kallas dom för "douchebag". Och vilken douchebag han var sen.

Jag var tidig till intervjun, något han noterade med en syrlig kommentar om att "10 i 4 är inte klockan 4, eller hur?" Vi pratar om min ålder. Eftersom det bara var någon månad tills jag fyllde 23 så sa jag att jag var 23. "Njaaaae," säger mr. Douchebag. "22 år och 11 månader, är man 23 då?" Jag känner att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det här aset, så om jag inte var nervös innan, så blev jag definitivt det nu. Han fortsätter med massa ledande frågor som verkar vara designade för att göra mig obekväm, om det var menat eller ej vet jag inte. Aset avslutar i alla fall med att jag inte fått jobbet. Nu i efterhand så skulle jag ändå aldrig vilja jobba för honom. Däremot så anställde han en tjej som min flickvän kände, och vad jag senare hörde så tog hon över hans jobb för att det varit några oegentligheter med mr. Douchebag.
Så jag känner att jag på omvägar fått lite upprättelse.

Gubbjävel nummer tre. Detta är vad ni behöver veta om gubbjävel nummer tre.
1. Han är lite känd i vissa kretsar. (Jag har glömt hans namn, så fråga inte ens.)
2. Han hör lite dåligt.
3. Han förolämpade mig.

Jag var denna dagen i en position då det hade vart oacceptabelt för mig att bita tillbaka, men jag önskar att jag ändå gjort det för det hade varit så tillfredställande att se hans min. Detta hände. Jag skulle hjälpa mannen med en tjänst, och under tiden när jag svarar på hans frågor och informerar honom så säger han hela tiden "Va??" Fick veta att han hör lite dåligt, inget jag kunde veta i förväg över huvud taget. Försöker höja min röst något.

När jag och han är klara med våra affärer så slänger han ur sig "Du, ser man ut som en man så ska man också låta som en man." Hans kollegor bara stirrar på honom. Han stirrar på mig. Jag stirrar på honom. Biter ihop. Nickar. Ler. Vet precis vad jag ska säga. "Du, bara för att man ser ut som ett jävla arsle så behöver man inte bete sig som ett." Men jag låter bli. Han och hans kollegor går iväg. Detta var första gången jag någonsin blivit förolämpad på riktigt. Det låter kanske lite töntigt att jag lät ord från denna mannen påverka mig, men i en annan tid hade handskarna åkt av, smällts i gubbjävelns kind och svärdsduellen hängt i luften. En gardé, gubbjävel!

Detta var berättelsen om de tre gubbjävlarna.
Dagens ord: duckies

skitdator del 9

Goda nyheter idag. Var inne på min beställning på sidan där jag beställt min dator, och där det tidigare stod "förväntat sänddatum: 2008-10-06" står det nu "förväntat sänddatum: 2008-09-29", vilket betyder att de har förhoppningsvis återgått till det tidigare leveransdatumet. Alla delar som datorn består av finns i skrivande stund i lager. Vilket i sin tur borde betyda att jag borde få datorn redan nästa vecka! Fucking yay! Jag försöker hålla tillbaka lite av mina förhoppningar, men det är ett gott tecken i vilket fall som helst.

Drömde idag en dröm som var riktigt frustrerande, men ändå katartisk. Skriver mer om det imorgon. Då ska jag berätta om tre tillfällen som lämnade mig riktigt frustrerad. Tre gubbjävlar, tre berättelser. Stay tuned.

Dagens ord: borde

skitdator del 8

Vaknade för nån timma sen, kunde inte somna om. Satte mig ner och försökte rengöra Linas gamla dator från damm i hopp om att det kanske reducerar låsningarna något. Så nu försöker jag stresstesta datorn lite grann.

Är lite trött på vissa saker på jobbet. Vill dock vänta och se om det bara är en övergående fas innan jag tar upp det med min chef. Det kan ju vara så att man är mer mottaglig för vissa saker vissa dagar mer än andra. Om mina känslor består så får vi se vad som händer.

Uppdatering:
Success! Det verkar som om min rengörning faktiskt hjälpte. Innan låste sig datorn varje gång jag försökte ladda ner Firefox, men nu gick det. Jag var orolig för att hårddisken blivit korrupterad för den verkade ha problem med att flytta filer mellan partitionerna, men nu gick det bra. Kanske kan jag genomlida de här kommande (minst) 12 dagarna relativt smärtfritt ändå?

Uppdatering 2:
Jag tog nog ut segern i förskott där. Kort efter att jag sparat inlägget så låste sig datorn igen. Om fyra år, oavsett hur bra den nya datorn presterar, så tänker jag ändå köpa en ny och slänga den här jävla burken från taket. Aldrig att jag har denna som reservdator igen. Lyckades dock installera Firefox och tack och lov så verkar det som om det är tusen gånger mer stabilt än vad Internet Explorer var.


Dagens ord: pajhål. Jag älskar hur ordet antyder att hålet under näsan är till för en sak, och bara denna enda sak; att stoppa paj i. Jag föredrar blåbär.


skitdator del 7

The Hives är bra. Idag är "B is for Brutus" min favoritlåt.


skitdator del 6

Undvek datorn nästan helt och hållet idag, men under den lilla stunden så låste sig inte datorn en enda gång. Success!

Mycket gäster på hotellet idag, så jag har legat i extra för att få en stund över. Känner mig lite smått vemodig över att bara jobba två dagar nästa vecka, men jag ska se till att fylla upp min lediga tid med lite nyttiga aktiviteter för en gångs skull. Som att städa. Träffa kompisar. Kolla på DVD-filmer som jag inte sett på länge. Kanske till och med sälja några stycken.

Tjingeling.

skitdator del 5

Femte skitdator-dagen. Ser lätt fram emot minst 15 till. Eller inte. Det är lite lustigt, men detta har lett till att jag faktiskt ser fram emot att gå till jobbet och sitta framför en "riktig" dator. Tanken har till och med slagit mig att jag skulle ringa till min kollega och låta mig ta över en eller flera av hans nätter.

Ja, jag har problem. Men det ska vi inte älta här.

skitdator del 4

Klickade in på min blogg. Låst. Doo?

Som grädde på moset fick jag ett nytt leveransbesked på den nya datorn idag. Tidigare stod det att den skulle skickas den 29/9, men nu kommer den skickas den 6/10 istället.

Är jag glad idag? Har jag någon anledning att inte vara det?

skitdator del 3

Idag låste sig datorn när jag tryckte på "Start"-knappen. Eh?


Det märks att vi har hamnat i lågsäsong på jobbet. I skrivande stund står det inte mindre än hela 4 bilar på parkeringen. Känns värt.

skitdator del 2Jag blir helt galen på den här datorn. Jag överdriver inte när jag skriver att jag startat om datorn säkert 20 gånger idag. Samma rutin varje gång. Internet Explorer låser sig med allting annat, jag trycker CTRL+ALT+DEL eftersom det är det enda man kan göra, försöker stänga ner den låsta processen, inget händer, CTRL+ALT+DEL igen, blue screen of death, jag kan inte göra något annat än att stänga av datorn helt och börja om från början. Det värsta är att låsningen kommer helt slumpmässigt, så jag kan inte undvika det hur jag än gör. Jag kommer inte orka med denna skiten i två veckor. Minst.

Idag åt jag tacos. Det var gott.

Uppdatering: Nu låste sig datorn igen. Vad kan det varit för oerhörda krav jag ställde på datorn denna gången som fick den att strejka? Svar: Jag klickade på ett textfält för att lämna en kommentar på en blogg. Notera att jag inte skrev något, jag bara klickade på fältet. Ska nog skriva en logg på alla saker som fått datorn att låsa sig för att se om jag hittar ett mönster, men samtidigt riskerar jag att fylla upp den 15 GB stora hårddisken om jag ska spara det på denna datorn. Välkommen till 1999. Jag hatade Compaq-datorer då, men jag hatar dom fan så mycket mer nu.

tack för lång och trogen tjänstNär jag kom hem från jobbet i morse var allt som vanligt. Jag hängde av mig ytterkläderna, väckte Lina, tog en sväng ut i köket och lade ifrån mig min mobiltelefon och tog ett glas mjölk. Satte mig framför datorn för att göra det vanliga innan jag går och lägger mig. Men något är annorlunda denna morgonen. Inget surr hörs från datorn. Knäpptyst. Monitorlampan blinkar så där oroväckande som när den inte får någon signal. Jag konstaterar att något inte stämmer.

Trycker på powerknappen. Inget händer. Kollar sladdar. Allt sitter där det ska. Kollar strömbrytaren på nätaggregatet. Trycker på powerknappen igen. Klick. Inget händer. En gång till. Klick. Klick. Klick. Jag tar enheten i mina armar. "Vakna! Nej! Det kan inte vara sant!" Men det är det. Datorn har under natten somnat in och åkt till robothimlen. Mellan snyftningarna lyckas jag vråla ut ett ångestfullt "Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!"

Okej, riktigt så dramatisk var jag inte. Men det känns jävligt sugigt. Har dessikerat liket under dagen och har inte lyckats hitta orsaken till dödsfallet. Inga utbrända kretsar på moderkortet eller skum lukt från nätaggregatet eller liknande. Nåväl, jag fick min bror att hjälpa mig välja ut en ny dator på nätet, som borde komma antingen i övermorgon eller om ca 2 veckor. Antagligen det senare.

Jag hade faktiskt tänkt att köpa en ny dator ändå, men inte innan november. Det känns lite jobbigt att dras med Linas gamla Compaq med Windowns 98 som låser sig om man har för många Internet Explorer-fönster öppna i två veckors tid. Fast det är bättre än inget alls. Jag kan i alla fall blogga. Och sitta på MSN. Jag får helt enkelt klara mig utan att ladda ner film, tv-serier och spela spel på Xboxen och PS3an ett tag istället. Den nya datorn kommer ha Windows Vista. Kommer nog att bli en ganska uppskattad kontrast från 98-versionen. Det är så jävla jobbigt när datorn hänger sig. Känner jag denna datorn rätt så kommer den hänga sig precis när jag ska slänga upp detta inlägget... Vi testar.

Edit: Nej, det gick visst. Hurra.

Hur som helst, tack för nästan exakt 4 bra år tillsammans, gamla dator. Jag har högre förväntningar på din efterträdare.


18 minuter lördag kvar...

Funderar på om jag ska kolla på Boogie Nights...


...eller L'avventura. Svårt val.årets hittills bästa filmer

Taken

Liam Neeson i en thriller där han ska leta reda på sin kidnappade dotter i Paris. Låter som en ganska generisk thriller, och det är sant,  men att se Neeson kicking ass and taking names är på något sätt så fruktansvärt tillfredsställande och spännande att denna filmen faktiskt förtjänar en placering på denna lilla listan. Se den när den kommer på bio.
WALL·E

Pixars senaste film om kärleken mellan två robotar. Vanligtvis är jag väldigt reserverad när filmer försöker få oss att tro att robotar har mänskliga attributer som känslor och liknande, men det görs så fruktansvärt bra i denna filmen att jag faktiskt inte bryr mig om det. WALL·E är en rörande och rolig film som kanske inte får folk att omvärdera den gamla svårdödade fadäsen att "animerad film = barnfilm", men för er som tycker det; det är eran förlust.The Dark Knight

Ja, vad kan man egentligen säga som inte redan sagts om denna filmen? Många hyllar Heath Ledgers Jokern till skyarna, och ja, han är riktigt bra, men det är också resten av gänget i filmen. Se bara på scenen mellan Batman och Jokern i förhörsrummet; Bale håller jämna steg med Ledger inte bara där, utan filmen igenom. Vad som gör Jokern så bra är Ledgers samspel mellan de andra skådespelarna, han försöker inte överglänsa dom, han förhöjer deras prestationer med ett sorts samspel. Jag har inte sett något liknande sedan scenen mellan Al Pacino och Robert De Niro i Heat.
The Fall

Tarsem Singh har nog få hört talas om. De få som känner till honom känner nog till hans verk från REMs video Losing my religion, och kanske den ganska halvkassa, men väldigt vackra filmen The Cell. The Fall kan nog lättast beskrivas som ett fantasydrama, och handlar om en förkrossad stuntman vid namn Roy som hamnat på sjukhus efter att ha ramlat av en bro i en film. För att få hjälp att ta livet av sig så berättar han en saga till en liten flicka vid namn Alexandria, och för att han ska fortsätta berätta sagan så måste hon utföra uppdrag som Roy skickar henne på. Dessa uppdrag innebär till exempel att hon ska stjäla en flaska morfin, men eftersom hon är så ung så inser hon inte innebörden av uppdragen hon utför, och Roy avslöjar inte heller detta. The Fall är en ovanlig och vacker film som kanske inte passar alla, men den är väl värd en chans att få reda på om det är en film för dig.


jobbaMåste tillbaka till jobbet imorgon, fastän jag inte är frisk än. Mest som en tjänst till min chef, men jag ser det som så att jag hellre sitter på jobbet och degar i några timmar, än att sitta på vårdcentralen lika länge och vänta på ett sjukintyg. Kan dom förresten inte skaffa ordentliga sittplatser på det jävla stället? Jag menar, när det är så många människor som spenderar den mesta tiden där med att vänta, då är det väl ändå värt det?

Jag behöver i alla fall inte göra alla arbetsuppgifter som jag normalt gör. Frukosten, tillexempel, behöver jag inte tänka på. Så jag slipper smitta ner gästerna med min pest. 

socks

Min homeboy Brandon och jag delar en passion för ett visst klädesplagg.Jag är fortfarande sjuk, förresten. Näsan fortfarande enorm. När den återgått till sin normala storlek så lägger jag upp bilder på den.

bättre

Så, nu verkar det som om min sjukdom har vänt. Låg med 40 graders feber i natt, men nu känner jag mig mycket bättre. Om man bortser från att min näsa är öm som fan och har blivit dubbelt så stor (ingen överdrift). Ska bara ta det lugnt idag och badda mina näsborrar med koksaltlösning.

Tjing tjong.

förkyld

Jahapp, nu har jag blivit sjuk också. Precis vad jag behövde. Jag har inte varit sjuk sen min födelsedag förra året, hade egentligen satsat på att vara frisk fram tills dess, men men... det varade ett rätt bra tag i alla fall. Synd bara att det hände på min semester.

semester del 3

Pyste iväg till Malmö över helgen för att hälsa på min bror och hans sambo. Åkte till min gamla chef och hälsade på. Fick träffa Pyg och Peter. Kikade på Turning Torso. Helt OK helg. Lite bilder, kanske?


Min bror och Pyg gosar
med kissemiss


Kissemiss nr. 2


Vi kollade lite på Röd Drake.


Stranden vid Västra Hamnen.


Turning Torso. Ewww.


Entrén till Turning Torso.


Öresundsbron.

Mycket trevlig liten semester. Synd bara att det är så drygt att åka tåg. Jag hade i och för sig laddat min PSP med massa Frasier-avsnitt som jag kunde underhålla mig med, men det är fortfarande rätt drygt. Tur att jag inte tog bussen som jag tänkt från början.

Nu ska jag ner och handla.

RSS 2.0