2010


Gott Nytt År
på er, allesammans.
Hoppas erat 2010 blir tvåtusentio gånger bättre än ert 2009! :)

årets bästa filmer 2009 (pt. 3)

(pt. 1, pt. 2)


Zombieland - En av årets roligaste små pärlor, men inget för den svagmagade. Woody Harrelson passar perfekt i rollen som den zombieslaktande, kaxiga, lite halvkorkade enstöringen Tallahassee, med Jesse Eisenberg som den taniga, lite töntiga Columbus. Rekommenderar denna filmen skarpt.


Up - Pixar gör det igen. Detta är deras nionde långfilm, och deras åttonde fullträff. Cars var inte mycket att hänga i julgranen, i min mening. Jag var faktiskt skeptisk innan jag såg filmen, men Pixar vann över mig än en gång med sina charmiga karaktärer, lekfulla idéer och hysteriskt roliga manus. Filmens första 10 minuter är för övrigt det sorgligaste jag sett på film på länge.


Moon - Sam Rockwell ensam på en månbas, med en dator vid namn G.E.R.T.Y., med Kevin Spaceys röst och en smileymonitor som enda sällskap. Låter det som en tråkig film? Kanske det, men detta är faktiskt en av årets bästa, mest tankeväckande och rörande filmer som 2009 har att erbjuda. Moon, likt filmen Solaris, utforskar på ett väldigt enkelt sätt det mänskliga jaget och vad det är som gör var och en av oss till en unik person. Min favorit från 2009.


Avatar - 12 år efter Titanic så återkommer James Cameron äntligen till att göra film, och vilken comeback sen. Filmens story är inget unikt, det har det återkommande "white man's burden"-temat som tidigare gjorts i Pocahontas-berättelsen, Dances With Wolves och The Last Samurai. Vad som däremot är speciellt är utförandet och hur Cameron bemästrat CGI-tekniken så pass att man inte alls tänker att merparten av filmen är datoranimerad. Sen har vi 3D-biten också. Avatar är den första filmen som filmats helt med två kameror just med 3D-tekniken i åtanke, och det är så jäkla snyggt gjort. Det känns aldrig som en gimmick, och jag kände att det är definitivt så här filmen ska upplevas. Har ni möjlighet, se den i 3D.


sjuk



The powers that be tycks inte vilja ge mig ett break i år över huvud taget. Efter att ha varit frisk som en nötkärna hela året så har jag gått och blivit sjuk, vilket gör att jag förmodligen inte kommer kunna festa någonting på nyårsafton. Nåja, det var ändå bara pricken över i:et på detta skitåret som 2009 har varit.

Nåja, 2010 bådar gott än så länge i alla fall. Har två saker planerade, båda Krajks-relaterade. Först och främst så ska jag åka ner till Rom för att hälsa på henne i februari, sen ska jag åka upp till Piteå på PDOL och se Kent och Lars Winnerbäck live i juli. Det ska bli legen- wait for it -dary!



jul igen

Igår var jag hemma hos min mor för att dela ut de sista julklapparna till min bror Tony och också få min sista julklapp för i år av honom. Min andra bror, Robert, hade med sig sin flickvän Linda och hennes 9-årigadotter Elin, och för att hon inte skulle få tråkigt så letade vi fram vårat gamla stash med Lego som mamma har sparat på i alla dessa år. Fast det slutade med att vi vuxna lekte mer med Legot än vad Elin gjorde.


Hittade massvis med Legogubbar


Robban hade roligt.


Gubbar och lemmar.


Bilen som jag byggde. Tog bara fem timmar. It's BEAUTIFUL!


Apan var kronan på mästerverket.


Bror Tonys sambo Petra hade också roligt.


Här också.


Och här.


Lego!


Petra tyckte att det skulle vara lite romantiskt om en racerförare och sjukvårdsanställd skulle mysa.


Oj var de myser.


Sen vankades det gay-bröllop.
Och de levde lyckliga i 2 månader innan skilsmässan.



ett steg bakåt

Och jag, jag står maktlös inför kärleken igen
Man blir ödmjuk inför kraften i rörelsen
Om man tror på någonting som du gör
Att aldrig någonsin ge upp

Om jag hade lite kraft kvar att ge dig
Om jag hade lite hjärta att dela med mig

Om jag hade lite kärlek så var den till dig



Jag vet inte vad jag ska skriva mer så nu skriver jag bokstaven j.

jjjjjjjjj jjj j j jjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjj jjjjjjjjjjj j j j j j j  j   jjj  j j j j  j j  jjjj.


h är också en fin bokstav.

hhhhhh h hhhhhhhh hhhhh hhhhhhhh hhhhhhhhh hhhhhh

från oss alla, till er alla...

...en riktigt God Jul!



dance! everybody dance!

 


nytatuerad

Ja, det är sant. Första tatueringen av två planerade. Har ingen bra bild på den faktiska tatueringen och jag pallar inte ta någon nu precis innan jag ska sova, så jag får återkomma. Jag är nöjd med hur den blev i alla fall. Hihi.

ricard blir för full

Ricard tyckte att han skulle bli full denna lördagen. Ricard dricker först Baily's. Massa Baily's. Sedan Absolut Vodka med Coca Cola. Massa Absolut Vodka med Coca Cola. Sist allas våra kära kapten, Captain Morgan. Det är på Morgan jag skyller den följande spyan på. Jag spydde mer än vad jag minns. Jag tittade mig omkring i efterspelet och undrade hur fan det gått till. Jag städade så gott jag kunde i mitt tillstånd. Inte tillräckligt. Jag ursäktade mig massvis och åkte hem. Det kändes som det rätta beslutet.



Alkohol är uppenbarligen inte min drog.

RSS 2.0