årets första dopp (och andra)

Fick ett ryck och åkte hem till mor för att hämta mina badbyxor och ta årets första dopp i Nästasjön. Har inte badat utomhus på flera år, känns det som, och det var riktigt jäkla skönt. Åker nog dit igen på tisdag för ännu ett dopp, denna gång lite längre.

Förra veckan gick syskonskaran The Knife hett i min iPod. Deras musik är lite av en aquired taste, lite speciell.



 Denna vecka är det Coldplay som gäller.



Underbar låt.

"Jag vill att du ska veta att jag skäms."



Eftersom jag börjar jobba halv 4 idag så tänkte jag igår kväll att jag inte behöver tänka på att lägga mig speciellt tidigt. Så jag satt uppe till 3 och läste recensioner på Ghostbusters-blurayn och spelet som släpps nu i dagarna. Nördigt, jag vet, men hur kan man inte bli såld på ett spel som har Bill Murrays, Dan Aykroyds, Harold Ramis och Ernie Hudsons röster och liknelser? Som Ghostbusters? Precis. I rest my case.

I alla fall, jag hade tänkt att sova lite längre idag. Min hyresvärd tyckte inte att det var en bra idé. I skrivande stund så är det 3 killar med borr, hammare och andra verktyg i entrén till byggnaden och gör mitt liv surt. Jag har ingen aning om vad det är för projekt, jag tyckte entrén var fin innan. Men högljudda är dom minsann. Grrr. Såna här dagar önskar man att man hade en egen proton pack som man kunde gå lös med.

Henrik Schyffert gillar vi. Så jag håller på att skumma igenom hans blogg lite grann. Månad för månad. Och jag stötte på det här inlägget. Tyckte det var så förbannat klockrent så jag var bara tvungen att länka till det.

Nu har grabbarna där nere inte väsnats på ca 10 minuter, så jag ska se om jag kan ta igen lite av den förlorade sömnen nu. I natt ska jag sova på hotellet då jag ska jobba frukostpasset, så jag slipper oväsendet imorgon i alla fall. Tjingeling.

Benjamin Button



Gillar man inte filmen "The Curious Case of Benjamin Button" för dess orealistiska historia och dess längd, så kan man i alla fall uppskatta vilket jäkla slitgöra som ligger bakom de visuella effekterna i filmen. Jag brukar ha ett bra öga när man använt CGI som specialeffekter i en film, men när jag såg denna så ringde inga varningsklockor alls. Kolla in denna sida, men bara om ni sett filmen, så får ni se. Riktigt imponerande.

Gollum, släng dig i väggen!

dagens facebook-historia



Man vet att Facebook fyllt sin "friend suggestions"-funktion när den börjar föreslå "vänner" med endast en gemensam bekant av 350+ andra. Vissa har jag inte ens några gemensamma bekanta med, överhuvudtaget. Vilka kriterier går dom då efter?

Tack Facebook, I'll take it from here.

Jobbar kväll imorgon, sen väntar 3 härliga dagars ledighet. Även om jag inte kommer göra det jag från början planerat under dessa tre specifika dagar så välkomnar jag det ändå. Nästa vecka kommer bli brutal.

till



Kram på dig, kolibrin.

häj



Ja, jag vet. Jag har vart riktigt jäkla kass med att uppdatera bloggen med vettiga inlägg på sistone. Sluta tjata. Det är inte lätt att vara eftertraktad, minsann. Hehe. Detta inlägget blir nog inte mycket bättre.

Har haft mycket att göra på jobbet numera. Eller ja, det har vart lite förändringar i alla fall. Innan så jobbade jag antingen dag/kvällstid, men nu under sommaren så måste jag jobba natt också. Vilket innebär att jag måste vända på dygnet minst en gång i veckan, vilket är skitjobbigt. Idag, bara som exempel, så kunde jag bara sova typ 3 timmar. Jag ser dock till att försöka få lite mer sömn i eftermiddag. Grejen är den, att när man väl kommit in i den ena dygnsrytmen, då är det dags att byta tillbaka till den andra. Skitjobbigt. Vi får se hur länge jag orkar med det här. Bara två månader kvar till semestern.

Min goda vän och chef har gått och blivit pappa minsann. Jag som trodde att både han och hans flickvän var oskulder, precis som jag. Tänka sig så fel man kan ha. Skönt att de slipper vänta på att föda nu i alla fall. Dom har väntat i nio månader. Fasiken vad jobbigt. En baddare till son blev det dessutom. Fyra och ett halvt kilo.  Det är exakt lika mycket som fyra och ett halvt kilo apelsiner. Huga, säger jag bara. Chefens flickvän verkar ha fått för sig att jag lovat henne att jag ska vara barnvakt åt ungen så småningom, vilket jag inte har något minne av. Nåja, vi får se hur det blir med den saken. Hehehe. Nej, usch vad hemsk jag är. T & D behöver inte oroa sig.

Min stackars vän och kollega Philip har fått agera matchmaker åt alla sina kompisar på sista tiden. Han frågade mig vem som dog och överlät tjänsten till honom. "Love died, and Philip had to fill the space." svarade jag med min värsta trailerröst á la Don LaFontaine. Den dög inte för Philip, så jag fick ta till min Bowie-imitation istället, med betoning på ordet "space". Den gillade han bättre. Naturligtvis är jag inte sen med att utnyttja Philips tjänster också, hehe. Vi får se hur det utvecklar sig.

Nu ska jag pysa iväg till affären.

RSS 2.0