semester del 2



Då var det dags för den andra halvan av min välförtjänta semester. Har inget direkt planerat, bara lite lösa planer på vad jag kan hitta på, vilket känns lite sådär. Just nu så har jag absolut ingen lust att göra någonting överhuvudtaget, men samtidigt så vill jag inte bara kasta bort min lediga tid på att sitta hemma och dega hela dagarna. Det kan jag göra på jobbet istället, hehe. En sak som jag bara måste göra är att hälsa på mina arbetskamrater Lelle och Maki som flyttat ihop i dagarna. Ska bli skoj.

Införskaffade en liten leksak förra veckan, nämligen en Logitech Quickcam 9000 PRO webcam, som ni kan se på bilden. Inte världens nödvändigaste pryl egentligen, men min brorsa har snott min gamla och jag ville ha en ny. Sen ska min kära vän Krajks köpa en också, så snart kan vi köra videosamtal. Yay!

Såg två filmer förra veckan; Baby Mama och The Strangers. Mot alla odds så var The Strangers den sämre av de två. Den lyckades rätt bra med obehagskänslan i början, men när man sett den så känns den som en ganska tom och meningslös film. Synd. Den kunde blivit bra.

Baby Mama var bättre, men knappast en bra film ändå. En småtrevlig bagatell, skulle man kunna beskriva den som. Den hade enormt många kändisar i den, bland annat Steve Martin, Greg Kinnear och Sigourney Weaver, och kan man sina SNL-profiler så är denna filmen en guldgruva. Tyvärr så har den också Dax Shepard i en av rollerna, vilket sänkte filmen en eller två snäpp. Jag kan inte förklara riktigt varför, men jag har lite svårt för honom. Kanske är det för att han heter Dax, vilket känns lite white-trashigt, eller jag vet inte. Han hamnar i vilket fall som helst på min bu-lista.

Nu ska jag duscha. Tjing tjong!

min dag



Idag har jag varit så slö att jag nästan skäms. Det enda vettiga jag gjort idag var att laga mat och betala mina räkningar (det sistnämnda gjorde jag för typ 4 minuter sen). Resten av tiden har spenderats framför datorn, PS3an och TV'n. Har haft problem med att sova när jag är ledig på sistone, därav slöheten. Det är nästan så att jag ser fram emot att jobba så att jag kan sova ordentligt.

Har kommit på ett briljant Alfons-inlägg. Idén har svävat runt i mitt huvud sen det senaste inlägget, men det var något som saknades. I natt så kom jag på det. Det kommer att dyka upp kanske under veckan, men inte senare än nästa vecka, då min semester börjar igen.

Sen måste jag förklara bilden också. Jag råkade vinna en tävling på en av mina favvobloggar, Farfar Stens blogg. Vinsten var skyltarna som han hade under första maj förra året. Spännande. Jag rekommenderar att ni tar en sväng förbi hans skrämmande blogg. Han är fruktansvärt läskig. Men väldigt underhållande.

En grej till bara. Videon i mitt förra inlägg var faktiskt från ett riktigt barnprogram. Dock så sändes det aldrig som en del av det ordinarie programmet, utan bara som ett internskämt för TV-stationen som de skickade runt under julen 1979. Wikipedia knows all. Jag tänkte väl att de inte skulle komma undan med alla dom gröna byxorna om det hade sänts. Jisses.

det här måste vara en sketch eller något

Jag tror inte att det kommer från ett legitimt barnprogram, men det vore riktigt roligt om det gjorde det.


tråkigt

"The Bernie Mac Show  is my life. It's the truth, and I'm
not ashamed of a minute, an hour, or a second of my life."


Bernie Mac
1957-2008

Vila i frid.

skoj



Ibland, när jag har tråkigt på fester eller liknande, så brukar jag smyga in ordet "bukkake" in i konversationen, bara för att se om det är någon som reagerar. Ser de ut som levande frågetecken så är det okej, men om någon reagerar på något avslöjande sätt som visar att de vet om vad det är för något, så säger det en hel del om personens surfvanor. Jag sticker inte under stolen med min vetskap om ordet, har man varit aktiv på nätet så länge som jag har så har man stött på alla hemskheter som internet har att erbjuda.

Vet ni inte vad det är för något, gör er själva en tjänst och kolla inte upp det. Förbli lyckligt ovetande.

inte död, lovar

Sitter här och kan inte sova. Typiskt. Jag får ta igen det i eftermiddag istället. Känner också att jag borde förklara min tidigare omdesign av bloggen: Jag var extremt taggad inför den nya Batman-filmen. Har sett den, och hade tänkt att designen skulle passa bra med mitt kommande inlägg om filmen. Nu tog det visst lite längre tid än vad jag planerat, så jag återgår till min gamla design. Ursäkta om det väckte några oönskade frågetecken.

Har blivit mycket tröttare än vanligt efter semestern. Det kanske beror på att det var så längesen jag vände tillbaka dygnet och kroppen har vant sig att vara uppe nattetid. Eller så beror det på värmen. Eller så beror det på att jag inte får tillräckligt med dagsljus. Oavsett varför jag är tröttare så är det min ursäkt för att inte ha uppdaterat bloggen med något vettigt.

Semestern, ja. Har fortfarande två veckor kvar som jag ska ta ut vecka 35-36. Tänkte fråga Krajksan om hon har något emot att jag kommer och hälsar på någon gång under sista veckan. Får jag? Snälla?

Under de två veckor jag redan förbrukat av min semester så gjorde jag inte så väldans mycket. Den enda saken som står ut var när jag och Danne åkte ner till Trelleborg för att övernatta på vår före detta chefs Arturs nya förvärv; Dannegården. Det var väldigt tjusigt, och väldigt härliga rum. Jag kommer lätt och hälsar på fler gånger. Så länge som det är gratis, hehe.

Vi fick se ett rum som Artur kallade biblioteket, vilket var ett märkligt namn med tanke på att jag inte såg en enda bok där. Inte ens en serietidning. Däremot en jävla massa olika sorters sprit i fina flaskor. Jag tog en massa bilder på rummet, men Artur nämnde något om "fotoförbud" (haha), så ni får se lite andra, roligare bilder istället.


Danne chillar.


Jag. Japp, jag kör med
skägg nu. That's how
I roll.


Artur hänger med oss i solen.


Raffe, Arturs brorsa.
Härlig kille.


På vägen hem så tog vi en sväng till Helsingborg och kilade över till Helsingör för att handla lite öl, "när vi ändå hade vägarna förbi".


Sverige.


Danmark. Notera
cykelförbudet på bron.


Danne noterade konstverket på väggen i Helsingör.


Mycket... fint? Lämna gärna
er tolkning i kommentarerna,
för jag har ingen aning om
vad det ska betyda. "Här har
vi begravt nakna män med
bånge under vattnet"?



Success! Danne har skördat
sin skatt från danskjävlarna.


Sen har jag hunnit se lite film sen sist också. En var den svenska klassikern Att angöra en brygga. Flamsig, men ändå väldigt rolig klassiker. Scenen där Birgitta Andersson gastar sitt gullepluttspråk till sin pojkvän, spelad av Gösta Ekman, är guld på tub.
En annan film som jag såg så sent som igår var Hancock. Den var varken bra eller dålig, bara fruktansvärt määäh. Inget ont om Will Smith, men jag har svårt att se hans storhet. Han är en okej skådis, men han har inte lyckats imponera mig, inte ens i Ali. I am Legend... visst, det är imponerande att han faktiskt på egen hans lyckas bära filmen nästan helt ensam, men tyvärr så är filmen ingen höjdare. Den enda filmen som jag faktiskt gillar med honom, nu när jag tänker efter, är Enemy of the state. Men så är jag också en sucker för konspirationsthrillers.

Oj, det blev ett långt inlägg idag. Nästa gång kommer jag nog att skriva om The Dark Knight, filmen som i skrivande stund ligger etta på imdbs top 250 filmer någonsin. Oförtjänat? Ja, faktiskt, men det är fortfarande en riktigt bra film.

JUST DET JA. Måste bara utfärda en varning:
Se INTE The Happening. En av de sämsta skitfilmer jag sett på länge. Intressant idé, men fruktansvärt genomfört. Ni har blivit varnade.

Hörs snart.

RSS 2.0