part time model


små ögonblick av lycka 1



Lycka är när man en natt sitter vid datorn, och katten råkar stryka runt datorfåtöljen precis när man råkar fisa, och hon blir så rädd att hon flyger iväg en meter från fåtöljen och svansen blir cirka tre gånger större än normalt. Det är lycka.

borta

"Perhaps he knew, as I did not, that the Earth was made
round so that we would not see too far down the road."


Sydney Pollack
1934-2008

Vila i frid.

skitdålig



Jag såg den senaste Indiana Jones-filmen i torsdags, och FY FAN vad dålig den var. Jag hade inga höga förväntningar på filmen alls, för jag vill hellre bli överraskad än besviken. Men trots de låga förväntningarna så lyckades jag ändå bli besviken. Riktigt besviken. Det är svårt att säga exakt vad som var fel med filmen utan att avslöja för mycket, men har ni sett filmen så lyckas denna recensionen fånga mycket av vad jag ogillade med den.

Grattis, Georgie-boy. Du har lyckats våldta ännu ett av mina barndomsminnen. Hoppas du är nöjd. Gubbjävel.

theme for the internet

Weezer - Pork and Beans


födelsedag

Idag fyller min bästaste vän Krajks år. Det förtjänar ett inlägg. Grattis på dig, Krajksan!


ikväll


"Jag ställde in dom i kylen så att dom skulle bli kalla."

Smart!


sova ståendes



Jag är karate-trött just nu. Tröttare än vad jag brukar vara efter ett nattpass. Jag skulle kunna sova ståendes, sittandes, liggandes, hängandes, vinglandes, balanserandes, pratandes, och skrivandes. Jag kanske skriver detta just nu i sömnen. Inte troligt, men vad vet ni egentligen?

Som pricken över i så har min kollega/chef dragit på sig en mindre skada i foten, så han måste fixa skjuts hit till jobbet. Vilket innebär att jag måste jobba över minst en halvtimma.

Usch, vad gnällig jag verkar. Jag ska ju vara glad att jag har ett relativt roligt jobb. Och det är jag. Fast inte just nu.

Benjamin Button



David Fincher håller just nu på att finjustera sin senaste film, The Curious Case of Benjamin Button, en film som handlar om en man som åldras baklänges. Huvudrollen spelas av Brad Pitt, och filmen ska ha premiär i december i år. Kombinationen Fincher/Pitt har funkat bra hittills, se bara på Fight Club och Se7en, två av mina absoluta favoritfilmer någonsin.

Jag råkade hitta manuset på nätet. Vet inte än om jag ska läsa igenom det, eller om jag ska låta mig överraskas av Finchers magi när jag väl ska se filmen, men om någon annan är nyfiken på att läsa manuset så slängde jag upp PDF-filen här. Om ni orkar läsa igenom det, släng in en kommentar och berätta vad ni tyckte, men undvik att berätta om själva berättelsen.

Trevlig läsning!

googlewhack

image113

Såg precis en show som hette Dave Gorman's Googlewhack Adventure, en riktigt underhållande historia som var väl värd två timmar av min tid. Hursomhelst så blev jag nyfiken på om jag kunde hitta ett eget googlewhack. Vet du inte vad det är för något?

Suck.

http://www.google.com
Det är ett enkelt upplägg.
Målet med googlewhacking är att man ska hitta en enda unik sida med hjälp av två unika sökord. Bara två ord, inga tecken eller siffror. Reglerna är att ordet MÅSTE finnas med i dictionary.com, vilket utesluter svenska ord. Du behöver inte ens gå in och söka på den sidan för att se om ordet finns med, det gör google automatiskt åt dig. Se bild på ett av mina många misslyckade googlewhackförsök.
image112
Är orden understrukna så betyder det att ordet finns där. Jag trodde jag hittade ett googlewhack för en kvart sedan, men ordet saknades i dick-tionary.com, så jag får söka vidare. Sidan får inte heller vara någon form av ordlista eller liknande. Utöver det, såvitt jag vet, så finns det inga regler, fast nu när fenomenet är utspritt så finns det dedikerade googlewhack-sidor, men jag skulle aldrig använda nåt sånt för att hitta ett googlewhack. Vill man så kan man senare maila upphovsmannen till sidan, om man hittar denne, och upplysa han/hon att han/hon är ett googlewhack.

Sådär, nu när ni vet vad det är för något så utmanar jag er läsare att hitta ert egna googlewhack. Berätta gärna också hur lång tid det tog. Jag kommer uppdatera detta inlägget senare när jag hittat ett själv, men nu måste jag sova lite. Lycka till!

UPPDATERAT:

Jag hittade ett googlewhack! "antiestablishmentarianism wazoo"! Resultatet på google ger visserligen fem resultat, men alla utom den första länken leder till inget annat än ordlistor, vilket faller inom reglerna för googlewhacking. Det tog en stund, men jag hittade det! Fast nu när jag skrivit den ordkombinationen här på bloggen så kommer det finnas två resultat på just dom orden, så det är inget googlewhack längre. Nåja, det var det innan iallafall.

pinsamt



Satt precis och bläddrade igenom skolkatalogen från första året på gymnasiet, och fick lite ångest när jag bläddrade igenom vissa klasser. Kom ihåg de gånger jag försökt stöta på någon på Harrys, och inte fått något annat än konstiga blickar på mig från sagda någon den följande måndagen. Skönt att man inte bläddrar i skolkatalogen varje dag. Det man inte minns har aldrig hänt, hehe.

RSS 2.0