årets hittills bästa filmer

Taken

Liam Neeson i en thriller där han ska leta reda på sin kidnappade dotter i Paris. Låter som en ganska generisk thriller, och det är sant,  men att se Neeson kicking ass and taking names är på något sätt så fruktansvärt tillfredsställande och spännande att denna filmen faktiskt förtjänar en placering på denna lilla listan. Se den när den kommer på bio.




WALL·E

Pixars senaste film om kärleken mellan två robotar. Vanligtvis är jag väldigt reserverad när filmer försöker få oss att tro att robotar har mänskliga attributer som känslor och liknande, men det görs så fruktansvärt bra i denna filmen att jag faktiskt inte bryr mig om det. WALL·E är en rörande och rolig film som kanske inte får folk att omvärdera den gamla svårdödade fadäsen att "animerad film = barnfilm", men för er som tycker det; det är eran förlust.



The Dark Knight

Ja, vad kan man egentligen säga som inte redan sagts om denna filmen? Många hyllar Heath Ledgers Jokern till skyarna, och ja, han är riktigt bra, men det är också resten av gänget i filmen. Se bara på scenen mellan Batman och Jokern i förhörsrummet; Bale håller jämna steg med Ledger inte bara där, utan filmen igenom. Vad som gör Jokern så bra är Ledgers samspel mellan de andra skådespelarna, han försöker inte överglänsa dom, han förhöjer deras prestationer med ett sorts samspel. Jag har inte sett något liknande sedan scenen mellan Al Pacino och Robert De Niro i Heat.




The Fall

Tarsem Singh har nog få hört talas om. De få som känner till honom känner nog till hans verk från REMs video Losing my religion, och kanske den ganska halvkassa, men väldigt vackra filmen The Cell. The Fall kan nog lättast beskrivas som ett fantasydrama, och handlar om en förkrossad stuntman vid namn Roy som hamnat på sjukhus efter att ha ramlat av en bro i en film. För att få hjälp att ta livet av sig så berättar han en saga till en liten flicka vid namn Alexandria, och för att han ska fortsätta berätta sagan så måste hon utföra uppdrag som Roy skickar henne på. Dessa uppdrag innebär till exempel att hon ska stjäla en flaska morfin, men eftersom hon är så ung så inser hon inte innebörden av uppdragen hon utför, och Roy avslöjar inte heller detta. The Fall är en ovanlig och vacker film som kanske inte passar alla, men den är väl värd en chans att få reda på om det är en film för dig.


Kommentarer
Postat av: Krajks

...men Aaron Eckhart är effing boring.

2008-09-10 @ 01:24:15
URL: http://krajks.blogg.se/
Postat av: Ricard

Pish posh. Jag gillar Eckhart. :)

2008-09-10 @ 02:58:45
Postat av: Krajks

Det får du göra. Men i tDK är han effing boring. Och han blir ju inte mindre effing boring av att alla andra är så bra.

2008-09-10 @ 12:59:55
URL: http://krajks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0